Pages

2010. március 13., szombat

Segített a mugli tudomány?


Rose Hallen, a híres bájitalkeverő boszorkány az egyik mugli gyógyszert használva tökéletesítette a Zsugorító főzetet. Ezzel a tettével valószínűleg beírta magát a varázs-történelembe, ezelőtt ugyanis senki nem tett ilyet. A Zsugorító, másnéven Fiatalító főzet hozzávalói ugyanis a következőek:

4 db Szárított hernyó
2db százszorszép gyökér
3 pióca kifacsart leve
1 db patkánylép
2 db aszalt füge

Ez egy élénkzöld bájital. Azt nem tudni, hogy a bájital a dolgokat összezsugorítja-e, vagy pedig fiatalítja. Ez az egyik mellékhatása, a másik pedig az, hogy ha rossz patkánylépet teszünk a főzetbe, megnöveszti, illetve megöregíti a dolgokat. A rossz patkánylép annyit tesz, hogy a patkány beteg. Ha csak egy kis betegsége, vírusa van, a főzet már rossz. Ezt a sötétzöld színre változó főzet jelzi.
Ezt a mellékhatást akarta kiküszöbölni Mrs. Hallen úgy, hogy a rossz patkánylép mellé a mugli világban főként jellegzetes, úgynevezett C-vitamint teszi. A vitamint vizsgálva ugyanis kiderült, hogy a mugli világban elég gyakori és betegségeket megelőző. Ebből a C-vitaminból kettőt tett a rossz patkánylép mellé és a főzet csakugyan nem lett rossz. A kísérletet háromszor végezte el, és mindannyiszor működött is.
A szenzációs felfedezést a Mágiaügyi Miniszter egy újfajta díjjal, Főzettökéletesítő-díjjal jutalmazta.

Írta : Serafina Raila

1 comments:

Victoria Vulpine írta...

Fantasztikus! Mikre rá nem lehet jönni hosszabb kísérletezés után. Csodálatos!

Megjegyzés küldése