Pages

2010. március 29., hétfő

A vámpírok - Avagy milyenek is igazából?


A vámpírokról szólnak igaz és hamis krónikák is. Sokszor felháborító feltételezések keletkeznek. A muglik és a varázslók világa eléggé különböző felismeréseket készít, viszont valahogyan, de mindegyiknek van valamilyen valóságalapja.

Charlotte Baldey úgy döntött kideríti, mi ezekből, a történetekből az igazság. 3 éves hosszú, fáradtságos kutatómunka után hozzálátott a könyve megírásához, majd 2 éve múlva megjelent a kötet: A vámpírok - Avagy milyenek is igazából? címmel. A rajongók, érdeklődők által, a hosszú várakozás után, nem csoda, hogy több millió kötet fogyott el.
A lehetőségen kapva, a WWM (Wizard and Witch Movie) azonnal hozzálátott a film készítéséhez… A rajongók még el sem olvashatták a több mint 1000 oldalas kötetet, máris koptathatták a mozi piros kárpitos székeit.
- Nagyon sokat dolgoztam a művel, mint ahogyan az évek száma is mutatja. Nem tagadom, volt részem sok meglepetésben, kalandban, futásban és izgalomban. Mégis akkor volt a legjobb, mikor otthon előkaptam jegyzeteimet és mindent kitaglalva megírtam a könyvet. És hát annak is nagyon örülök, hogy ennyi érdeklődő volt arra, hogy hogyan is látja a mai világ a vámpírokat… - nyilatkozott a premier napján az írónő.
Ez nem csak egy tudományos film… Egy vámpír, John McVely életéről szól, aki egész életét elmeséli. Egészen az 1200-as évektől, amikor megszületett, s amikor felcseperedett. Majd érkezik a sorsdöntő pillanat, amikor „Minden lelassul és az egész élet olyan, mint egy patak: lassan folyik, szenvedve, de ezért még él!" Az egész sztori lelassul, s minden részletre kitér. Miközben izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba cseppenünk, általánosságban megismerhetjük a vámpírok életét a különböző korszakokban. Amikor végül vége az önéletrajznak, mindenki azt hinné, hogy vége a filmnek, egy-két érdekességre, történetre kitér, mérlegelve annak igazságalapját.
A film 2 és háromnegyed órás. A történet 2 órát, a megjegyzések pedig háromnegyed órát vesznek igénybe… Mugli nyelven 3D-s, tehát olyan, mintha mi is a helyszínen lennénk. A film 13 éven aluliak számára nem ajánlott!
Ha te is rajongsz a muglik által írt Twilight Saga-ért, Vámpírok bálja, Interjú a vámpírral stb. filmekért, gyere el és nézd meg, mi igaz és mi hamis ezekből a felettébb szórakoztató filmekből. Vagy, ha talán eszeveszetten vonzanak a vámpírok, jobb lesz ha előbb felvilágosulsz, kivel is állsz szemben!
Jó szórakozást kedves olvasóm!

Üdvözlettel:
Susan Gartner
Az abszolúti Movieplayer állandó figyelője

2 comments:

Victoria Vulpine írta...

Jobbnál jobb filmek kerülnek mostanában a mozivászonra. Igazából nekem a könyv kissé száraz volt, de reménykedem benne, hogy a filmbéli változat felszabadultabb lesz. :)

Susan Jessica Gartner írta...

Egyetértek Victoria...De a film nagyon izgalmas..:)

Megjegyzés küldése