Pages

2010. május 28., péntek

Védikus numerológia


A védikus numerológia Indiából származik. Ez a rendszer alapvetően a számok karmikus jellegével foglalkozik. Az életfeladatunkat, a tanulnivalókat, a személyiségfejlődés lehetőségeit tárja fel előttünk.
A védikus numerológia azt a személyiséget mutatja meg, akivé életünk során válhatunk. A karmikus számok erejét általában 30 éves korunk körül érezzük meg. Addig a személyiség számok energetikáját tapasztaljuk meg. Sokan váltanak ekkor szakmát, vagy egészen új irányba indulnak el, hátrahagyva az addig elért sikereket. A karmikus szám hatása alól senki nem tudja kivonni magát. Valamilyen formában mindenki megéli és megvalósítja azt, amit a karmikus szám hordoz.

Így számold ki:

1. lépés
Írd fel egy lapra a születési dátumodat: 1985. 02. 10.

2. lépés
Add össze egyesével a születési dátum számjegyeit.
1+9+8+5+2+1 = 26

3. lépés
A kapott számot egyszerűsítsd egyjegyűre.
2+6 = 8
A védikus szám a 8-as.


1

Karmikus feladatod: Alkotás
Energikus, sugárzó magabiztos és büszke személyiség vagy. Önérvényesítésben profi vagy, vezetésre születtél. Néha türelmetlen, arrogáns és bántó tudsz lenni. Ereidben harcos vér folyik. Egyszerre lehetsz védelmező vagy hódító, attól függően, hogyan használod a benned lévő energia potenciált. A munkádban eredeti, független és egyedi vagy. Nehezen alkalmazkodsz, inkább az irányítói szerepkör áll közel hozzád. Másokat is képes vagy lelkesíteni, vagy egy cél érdekében magad mellé állítani. Intenzív hajtóerőd azonban azt a benyomást keltheti másokban, hogy híján vagy bármiféle érzelmi megfontolásnak. Légy toleránsabb és figyelj oda jobban a többi emberre. Feladatod valamit létrehozni, megvalósítani, felépíteni. Tűzz ki célokat, és ne add fel, amíg el nem éred azokat.


2

Karmikus feladatod: A lelki béke megtalálása
Félénk és visszahúzódó természetű vagy, aki nem szeret a reflektorfényben tündökölni. Inkább a háttérben tevékenykedsz, és másokat segítesz sikerre. Nagyon érzelmes vagy, és hangulatingadozások is jellemzők rád. A legfontosabb hidak, amelyeket most kiépíteni igyekszel, az Ég és a Föld, a lelki és az anyagi világok közötti hidak. Ezért számodra különösen fontos, hogy minden nap meg tudd teremteni a zavartalan időt a meditációra. Ez a szám egy türelmes rezgés, de ha túlságosan szívélyes vagy, az emberek visszaélhetnek kedvességeddel és segítőkészségeddel. Ez pedig energetikailag lemeríthet, és hosszú távon még meg is betegíthet. Teremts egyensúlyt a női és férfi oldalad között. Légy odaadó, de tudd megvédeni magad, és tanulj meg nemet mondani, ha kell. Feladatod, hogy erősebb együttműködési hidat építs ki felsőbb éned és személyiséged között.


3

Karmikus feladatod: A kreativitás kibontakoztatása
Örömteli és vidám személyiség vagy, élvezed az élet kellemes oldalát. Természetes tehetséged van a kreatív önkifejezésre. Munkád és hobbid is tükrözik azt a kis pluszt, amit életed minden eleméhez hozzáadsz. Épülésedet szolgálja a jin és a jang energiák mélyebb tanulmányozása. Remek érzékkel érzel rá, hogy mikor mivel tehető egy helyzet harmonikusabbá. A világra szívből reagálsz, és érzelmileg könnyen sérülsz, de töretlen optimizmusodnak köszönhetően az élet csak ritkán tud hosszabb időn át letörni. Művészi tehetséggel vagy megáldva. Egy belső ébredést követően alkotásaid különféle lélekábrázolások, vagy a belső energiaminták, például az aura vagy a csakra ábrázolásai, vagy egy belső tudatosságot tükröző zeneművek. Feladatod felszínre hozni a lelkedben élő művészi hajlamokat.


4

Karmikus feladat: Elégedettség
Életed során a munka értékét kell megtanulnod. Híres vagy megbízhatóságodról és a munka iránti elhivatottságodról. Képes vagy nagy erőfeszítéseket tenni, és akár a magánéletedből is jelentős időt feláldozni, ha hiszel abban, amit csinálsz. Fontos számodra, hogy megtaláld a belső tervednek megfelelő munkát. Olyan döntés ez, amit senki nem tud helyetted meghozni, és amiben senki nem tud a segítségedre lenni. A belső vezetőd irányítása alá kerülhetsz, ha megszabadulsz az ambícióidtól, büszkeségedtől, hanyagságodtól, lustaságodtól és más, a tökéletes munkával összeegyezhetetlen tulajdonságaidtól. Saját magaddal kapcsolatos bizonytalanságodat néha azzal leplezed, hogy túl erősen hajtasz a munkában. Fontos ilyenkor felismerned és elengedned a mélyben meghúzódó bizonytalanságérzetet.


5

Karmikus feladat: A szabad akarat megértése
A szabadság elengedhetetlen a szabad akarat megéléséhez. Szabad akaratunk révén módunkban áll akár semmibe venni az isteni akaratot, vagy ellenszegülni neki, de együtt is működhetünk vele. Ezen a ponton az isteni önvaló és a személyes vágyaid között kell döntened. Olyan helyzet ez, amelyben az élet próbáinak segítségével alacsonyabb rendű vágyainkon dolgozhatunk. Testünk kísértése nagy, az elme vágyai felfokozódnak, kihívást intéznek a lélek felé. Most van itt az idő a vágyakról szóló lecke megtanulásának, és a test és az egó vágyainak elhagyásának, hogy a felsőbb én hangját meghallhassuk. Életed során rengeteg tapasztalatot szerzel, sok helyre eljutsz, és mindenféle emberrel összehoz a sors, ami rendkívül jó tanárrá képez, mivel a tanulságokért, az útmutatásokért a saját élményeidhez nyúlsz vissza.


6

Karmikus feladat: Másokon való segítés
Mély együttérzéssel vagy azok iránt, akiknek családi életükben vagy személyes körülményeikben indokolatlanul sok szenvedést kell elviselniük, és természetes módon kész vagy segíteni másoknak. Minden kapcsolatodat nagy empátia jellemzi. Az emberek jól érzik magukat a társaságodban, és bizalommal fordulnak hozzád, hogy problémáikat, szenvedéseiket megosszák veled. Ez talán azért van, mert született tanácsadó vagy. Sok 6-os védikus számmal rendelkező személynek lehetősége van az akasha lemezeken tárolt információkhoz való hozzáféréshez is, ezzel segítve az előző életekben elszenvedett, és a tudattalant még mindig felkavaró traumák felismerését. De ha az akasha lemezekhez nem is, igen valószínű, hogy a másik személy tudatosságához hozzá tudsz férni, és problémáján enyhíteni tudsz.


7

Karmikus feladat: Lásd meg a lélek titkait
Szeretsz egyedül lenni, és lelked mélyének csöndes nyugalmát és bölcsességét kutatni. A meditáció és a befelé fordulás békés perceitől szinte újjászületsz. Jó, ha arra szánod e perceket, amire a bölcsek bíztatnak: ”ismerd meg önmagad”. Belső éned az evolúciók során szerzett tudás hatalmas tárháza. Most azért jöttél, hogy hozzáférj eltárolt emlékeidhez, és hozd napvilágra az emberiség és a kozmosz legmélyebb titkait. Az igazi meditáció nem más, mint a lélek és a felsőbbrendű én üzeneteire való csendes odafigyelés. Az elme a legkülönbözőbb akadályokkal és jól hangzó magyarázatokkal próbálja elejét venni hosszú idők óta őrzött dominanciájának elvesztését. A logikus elmét azonban nem száműzni kell, hanem a szellem támogatójává, segédjévé tenni. A külvilág izgatott zaja is megpróbálja figyelmedet elterelni, és megzavarni a belső bölcsesség keresésében. Hasznodra válik, ha gyakran tartózkodsz a természetben, hogy feltöltődhess.


8

Karmikus feladat: Önzetlenség
A hatalommal, pénzzel, vezetéssel és az anyagi kihívásokkal kapcsolatos dolgokban találod fel leginkább magad. Amikor megtanulod elfogadni az isteni törvényeket, és alkalmazod is őket, vonzani fogod a pénzt jótékony célokra. Ám ha kizárólag saját önző céljaid miatt vágysz a pénzre, olyan gyorsan folyik majd ki a kezeid közül, amilyen gyorsan érkezett. Ha sikerül elengedned a pénz iránti vágyadat, és átadni az univerzális áramlatnak, akkor pontosan annyid lesz, amennyire szükséged van. Nem kell aggódnod, nem kell félned a veszteségektől. Ha megtanulsz adni, ha megtanulod a pénzt az isteni adományozó és a pénzáramban veled osztozók iránti tisztelettel használni, akkor életedben kezded megteremteni a bőség isteni törvényeit.


9

Karmikus feladat: Az emberiség szolgálata
Meg kell tanulnod lemondani minden szükségletedről, és akkor mindent megkapsz, amire szükséged lehet. Azért vagy itt, hogy Istent és az emberiséget szolgáld a felsőbb éned által meghatározott minőségben. Tanuld meg vizualizálni, hogy úgy cselekszel, ahogy felsőbb éned szeretné. Majd mindennapi feladataid végzése közben hamar észreveszed, hogy magától értetődően belső vezettetéseddel összhangban cselekszel. Olyan világról álmodsz, amelyben nincsen félreértés, nincs kritika, nincs ego általi fenyegetettség és semmi más olyan dolog, ami diszharmóniát vagy bizalmatlanságot okozhatna. Igen, lehetséges ilyen világban élni, ha elengeded azokat az emberi tulajdonságokat, melyek e zavaró dolgok mögött meghúzódnak. Hogyan tudod magad szabaddá tenni? Megteheted vizualizációval, magad elé képzelve, ahogy levágod személyiséged bosszantó gátjait és csapdáit. Megbocsátással és az isteni kegyelem elfogadásával a megtisztulás folyamatát felgyorsíthatod.
Egy utópisztikus világról álmodsz. Álmaidat nem szabad feladnod akkor sem, ha a világ jelenlegi állapota nagyon messze van a tökéletestől. Előfordulhat, hogy épp a te lelkesítő üzeneted jelenti majd azt a szikrát, amely sokakat megmozdít. Kövesd az intuícióidat, kövesd az álmaidat és a világ követni fog téged.

Írta: Susan Jessica Gartner
Forrás: http://www.noiportal.hu/

3 comments:

Susan Jessica Gartner írta...

Hát elvileg enyém 8-as. Valamennyire igaz is. De vannak benne megcáfolandó dolgok is.

Victoria Vulpine írta...

Nekem a 2-es jött ki és egyáltalán nem illik rám. :D
Bár nekem ugye kijön, hogy 38, ami 3+8=11 és elméletileg számmisztikában azt (11-es számot) nem lehet továbbbontani, de én megtettem. :D

Susan Jessica Gartner írta...

Hát sajna ez van:) Nem mindig illik ránk a leírás

Megjegyzés küldése