Pages

2010. június 5., szombat

Napjegyek és betegségek



Még az orvosoknak is fejtörést okoz, miért van az, hogy amíg ugyanaz a gyógyszer az egyik embernek használ, a másiknak nem. Vagy hogy miért lázasodik be valaki már az egyszerű náthától is, miközben a család másik tagja még a legnagyobb influenzajárvány idején sem lesz beteg?

Az ókori tudósok pontosan tudták a választ, akkoriban ugyanis a gyógyító nemcsak orvoslással, de asztrológiával is foglalkozott.
A középkorban úgynevezett „betegségtérképet” készítettek, az egyes szerveket egy-egy csillagjegyhez, illetve planétához sorolták. Tehát ha tudod, mely csillagjegyben születtél, azt is tudjod, mely bolygók befolyásolják egészségedet, és könnyebben ki tudsz térni a betegségek elől. Bemutatjuk a főbb irányelveket.


Tűz jegyűek: gyors lefolyású, lázzal járó gyulladásos betegségek, trombózisok

Kos III. 21.–IV. 20.
Ritkán betegszik meg, ha mégis, betegségei lázzal járnak, gyors lefolyásúak. Gyakrabban éri baleset, mint bármely más jegy szülöttét.
Uralkodó bolygója: a vért, az izomrendszert és a mellékveséket uraló Mars
Testrésze: fej, szem, orr, száj, fül, homlok
Jellegzetes betegségei: megfázás, migrén, fülfájás, arc- és homloküreg-gyulladás, kötőhártya-gyulladás
Anyagcseréje: gyors, ezért nem hajlamos a hízásra. Ha mégis felszed néhány kilót, egy kicsivel több mozgás, és két-három napos böjt látványos eredményre vezet.
Jó tanács: Mindig legyen kéznél elsősegély-csomag, és fejfájás elleni tabletta. Lázcsillapítót ne vegyen be, csak ha tartósan magas a testhőmérséklete. Kerülje az alkoholt. A szénhidrátot ne hagyja ki az étrendjéből, még diéta esetén sem.

Oroszlán VII. 23.–VIII. 23.
A lelki sérüléseket nagyon a szívére veszi, ami betegségbe torkollhat.
Uralkodó bolygója: az általános életerőt, a szívet, a vérkeringést uraló Nap
Testrésze: szív, hát, gerincoszlop
Jellegzetes betegségei: infarktus, agyvérzés, köszvény, magas vérnyomás, ödéma, krónikus hátfájás, lumbágó, migrén
Anyagcseréje: jó, de hajlamos a mértéktelenségre, ezért idősebb korára elhízhat. Tanácsos alacsony zsírtartalmú ételek fogyasztása. Húst mértékkel egyen. Az erős fűszereket és az alkoholt nehezen tolerálja szervezete.
Jó tanács: Semmit nem szabad túlzásba venni. A rendszeres sport nem hiányozhat az életéből, de csak módjával. Különösen a tenisz, a kajakozás hasznos, mert erősíti a hátizmokat. Igyon sok folyadékot. A hideg fürdők, az úszás ugyancsak hasznos.

Nyilas XI. 23.–XII. 21.
Uralkodó bolygója: a májat, az idegrendszert, a hallást uraló Jupiter, ezért figyelnie kell arra, hogy kellő antioxidánst és elegendő folyadékot fogyasszon.
Testrésze: csípő, comb, felkar, ízületek, ülőidegek
Jellegzetes betegségei: sportbalesetek, izomhúzódás, ízületi gyulladás, isiász, májproblémák, köszvény
Anyagcseréje: gyorsabb az átlagnál. Ügyelnie kell rá, hogy szervezete elegendő B-vitaminhoz jusson, ez ugyanis erősíti az idegeket, illetve csökkenti az esetleges porckorongsérv- vagy ideggyulladás miatti fájdalmakat.
Jó tanács: Fogyasszon minél több emésztést serkentő, vízhajtó ételt és italt. Ne fogyasszon sok édességet, tartson időnként húsmentes heteket. Szervezete a szénhidrátok felvételét kívánja, de túlzásba ne vigye, mert felboríthatja az anyagcserét.


Föld jegyűek: krónikus mozgásszervi megbetegedések

Bika IV. 21.–V. 20.
Szervezete szívós, a betegségeket képes akár orvosi segítség nélkül is legyőzni. Különösen emésztőszervi panaszokkal bajlódik.
Uralkodó bolygója: a bőrt, a vesét, a szemeket uraló Vénusz
Testrésze: nyak, torok, nyirokmirigy és nyirokrendszer, illetve a pajzsmirigy
Jellegzetes betegségei: vese- és epekő, pajzsmirigy-elégtelenség, torok- és mandulagyulladás, nyakmerevség, idősebb korában a túlsúly miatt magas vérnyomás, cukorbetegség, ízületi bántalmak
Anyagcseréje: lassú, ezért hízásra hajlamos. Sok mozgással, egészséges étrenddel súlya karban tartható.
Jó tanács: Fogyasszon minél több nyerskosztot, zöldséget, gyümölcsöt. Gyalogoljon naponta négy-ötezer lépést, szaunázzon, ússzon. Kéthetente tartson egy böjtnapot, vagy hetente egyszer gyümölcsnapot.

Szűz VIII. 24.–IX. 23.
Kínosan ügyel saját szervezetének működésére: amint rendellenességet tapasztal, betegségre gyanakszik.
Uralkodó bolygója: az idegrendszert befolyásoló Merkúr
Testrésze: has, emésztőszervek, lép, vékonybél
Jellegzetes betegségei: pszichés eredetű emésztési problémák, gyomor- és nyombélfekély, az immunrendszer gyengülése, allergia, álmatlanság, hipohondria
Anyagcseréje: lassú, ezért évente egyszer legalább tisztítókúrát, léböjtöt kellene tartania.
Jótanács: Sok folyadékra és rostra van szüksége, ami segíti az emésztést. Fontos a sok gyümölcs és nyers zöldség fogyasztása. A jóga, a meditációs módszerek, az agykontroll hasznos kiegészítője lehet mindennapi életének.

Bak XII. 22.–I. 19.
Mivel a mértékletesség híve, általában nem okoz számára gondot, hogy egészségesen éljen.
Uralkodó bolygója: a csontrendszert uraló Szaturnusz
Testrésze: térd, csontok, bőr, fogak
Jellegzetes betegségei: reuma, csontritkulás, idegzsába, térdízületek kopása, fogínygyulladás, pikkelysömör, ekcéma
Anyagcseréje: lassú, de helyes táplálkozással nem fog elhízni.
Jó tanács: Ne kísérletezzen vegetáriánus étrenddel, mert olyan anyagokat von el szervezetétől, ami akadályozza a csontképződést és a bőr fejlődését. Naponta 1-2 dl vörösbor kifejezetten ajánlott. A rendszeres torna mellett a masszázs is segíthet abban, hogy megelőzze a mozgásszervi betegségeket.


Levegő jegyűek: idegrendszerük túl érzékeny, betegségeik 90 százaléka pszichés eredetű

Ikrek V. 21.–VI. 21.
Állandó elfoglaltságra van szüksége ahhoz, hogy ne essen kétségbe, ne legyen úrrá rajta a depresszió.
Uralkodó bolygója: az idegrendszert és a légzőszerveket uraló Merkúr
Testrésze: váll, végtagok, mellkas, tüdő
Jellegzetes betegségei: stressz okozta vállfájás, tüdőgyulladás, asztma, neurózis, pánikbetegség, mániákus depresszió, vérnyomás-problémák, alvászavarok
Anyagcseréje: viszonylag gyors, amihez pörgős életmód társul, így nem sok esély van rá, hogy elhízzon. De mivel étkezése rendszertelen, kapkodva eszik, állandó gyomorfájása rossz közérzetet okozhat.
Jó tanács: Ne dohányozzon! Étkezzen rendszeresen, ne futtában kapjon be valamitl. Kerülje az erős fűszereket, a kávét és a fekete teát. A mozgás erősíti szellemi és fizikai állapotát. Aromaterápiával az esetleges fejfájást megelőzheti.

Mérleg IX. 24.–X. 23.
Elsőként kapja el a fertőző betegségeket. Könnyen megfázik, de hamar meggyógyul. Ritkán kell antibiotikumhoz nyúlnia, a gyógynövények, a homeopátiás szerek beválnak nála.
Uralkodó bolygója: a bőrt és a szemet uraló Vénusz
Testrész: minden páros szerv (leginkább a vese), mellékvese, rekeszizom, hasnyálmirigy
Jellegzetes betegségei: vesekő, cukorbetegség, étel- és vegyszer-allergia, haj- és bőrproblémák (bőrrák is!), táplálkozási zavarok (bulímia, anorexia), magas vérnyomás
Anyagcseréje: gyors, de a káposztaféléket, érett sajtokat érdemes kihagynis az étrendjéből, vagy csak ritkán fogyassza, mert nemcsak puffadást okoz, de kiütést, pattanást is.
Jó tanács: Az átlagnál is több folyadékot kell fogyasztania, ami elsősorban ásványvíz és gyógytea legyen. Ezzel átmoshatja veséjét, megelőzheti a vesekő kialakulását. Alkoholt ne fogyasszon, kitágítja a hajszálereket és bőrpírt okoz.

Vízöntő I. 20.–II. 19.
Sokat foglalkozik magával, igyekszik egészségesen élni.
Uralkodó bolygója: a belső elválasztási mirigyeket és az idegrendszert uraló Uránusz
Testrész: vénák, visszerek, illetve a teljes érrendszer, boka, sípcsont
Jellegzetes betegségei: magas vérnyomás, érgyulladás, hormon-problémák, pánikbetegség, alvászavarok
Anyagcseréje: gyors. A gyakori stressz hosszú távon megbosszulhatja magát, ezért könnyű ételeket kell fogyasztania.
Jó tanács: Az érrendszer erősítése érdekében folyamatos és intenzív sportolásra van szüksége. A dohányzás az erek érzékenysége miatt kifejezetten tilos! Naponta legalább két liter ásványvíz fogyasztása ajánlott.


Víz jegyűek: szervezetük a fertőzésekkel és mérgezésekkel nem tudja felvenni a versenyt

Rák VI. 22.–VII. 22.
Uralkodó bolygója: az emlők, a nyálkahártya és a testnedvek áramlásának uralkodója, a Hold
Testrésze: az emésztőrendszer (nyomor, bél, máj), az emlőmirigyek és a mellkas
Jellegzetes betegségei: gyomorégés, reflux, gyomor- vagy nyombélfekély, vékonybél- és hasnyálmirigy-gyulladás, ételallergia, Crohn betegség, menstruációs görcsök, mellrák.
Anyagcseréje: rossz, ezért hízásra hajlamos. Időközönként léböjtre, méregtelenítő kúrára, az emésztőrendszer teljes pihentetésére van szüksége.
Jó tanács: Naponta gyalogoljon legalább egy órát (ha ülő foglalkozást végez, akkor kétszer egy óra séta volna ideális). Ezzel sok más betegségtől megóvhatja szervezetét. Alkoholt csak mértékkel igyon, de sok folyadékot kell fogyasztania.

Skorpió X. 24.–XI. 22.
Uralkodó bolygója: a májat és a belső elválasztású mirigyeket uraló Plútó
Testrésze: húgyhólyag, ivarszervek, végbél
Jellegzetes betegségei: bélproblémák, székrekedés, hólyaghurut, petefészek- illetve prosztata-gyulladás, sérv, ételmérgezés
Anyagcseréje: nem túl jó, de sok mozgással és egészséges táplálkozással serkentheti a renyhe bélműködést. A hashajtók szedése árthat, ugyanis a Skorpió bélflórája érzékenyebb a többi jegy szülötteinél, és krónikus bélpanaszokhoz vezethet.
Jó tanács: Rengeteg feszültség halmozódik fel a lelkében, amit sporttal ellensúlyozhat. Hetente legalább egyszer menjen szaunázni, hogy ellazuljon és megszabaduljon a méreganyagoktól. A masszázs ellazítja görcsös izmait.

Halak II. 20.–III. 20.
Az egészségét érintő kérdésekben hanyag. Mivel túlságosan érzékeny, minden negatív hatás belső elváltozást, szervi panaszokat (gyomoridegességet, fejfájást) okozhat.
Uralkodó bolygója: a nyirokrendszert uraló Neptunusz
Testrésze: lábfej, lábujjak, nyirokcsomók, agyalapi mirigy, tüdőhörgők
Jellegzetes betegségei: lúdtalp, bokasüllyedés, lábdagadás, ödéma, elhízás, étkezési zavarok, nyirokrendszer betegsége, gyógyszer- vagy alkoholfüggőség, felfázás
Anyagcseréje: nem túl jó, amit a rendszertelen életmód és a helytelen táplálkozás, a káros szenvedélyek tovább ronthatnak.
Jó tanács: Mivel erősen reagál minden külső hatásra, hipnózissal, agykontrollal, irányított meditációval könnyen le tudja küzdeni a kísértéseket. A rendszeres mozgás, a nyugtató teák fogyasztása tanácsos.


Írta: Victoria Vulpine
Forrás: http://www.astronet.hu/

3 comments:

Kleo írta...

Hú ez érdekes volt! Szűz jegyű vagyok, sok minden illik rám kivéve a lassú anyagcsere, az nekem nagyon gyors :)
Szeretek ilyeneket olvasni, mert ezeknek sok része illik rám mindig.
Angi

Susan Jessica Gartner írta...

Hmm, rám minden igaz. És, hogy vigyek magammal fejfájás elleni tablettát, az a válaszom, hogy mindig van nálam :D Ez nagyon illik rám :D

Berenice Mayflower írta...

Hű, anyukámmal mindketten bakok vagyunk, és mindkettőnknek problémái vannak a csontjainkkal és a fogainkkal o.O Ez mennyire igaz :) Érdekes.

Megjegyzés küldése