Pages

2010. június 1., kedd

Rövid zenei hírek és toplista




Elhunyt Celestina Maggica

Tegnap szívrohamban meghalt Celestina Magica, az idősebb varázslóhölgyek kedvenc énekesnője. Az ő slágere volt többek között a Vággyal teli üst a szív. Az énekesnő a nemrég megjelent My History című, legnagyobb slágereinek remixét tartalmazó album a roxmortsi Varázslószínházban tartott lemezbemutató koncertjén esett össze. A temetés június 1-én lesz Roxmortsban. Celestina Magica 73 évet élt.

Botrány a koncerten

Pénteken több énekes és együttes jótékonysági koncertje volt az MM-ben (nem a zeneboltban, hanem a hozzá tartozó színpadon). Mikor az egyik fellépő elindult le a színpadról, egy férfi a „-Sárvérű!” felkiálltással pálcájából egy tűzcsovát szórt az előadóra. Az énekesnek szerencsére sikerült félreugrania, de a tűzcsóva becsapódott a zenebolt kirakatába, megsemmisítve vagy használhatatlanná téve ezzel számos értékes lemezt. Mivel a tűzcsóva nem csak a lemezeknek, hanem magának az üzletnek is ártott, ezért pár napra bezárnak. A férfit őrizetbe vették, az MM pedig követeli tőle a bolt helyreállításának és a megsemmisült lemezeknek az összegét.

MagicMusic lemezeladási top5 lista
1. Chimera: LtM (Love the Magic)
2. Walpurgis lányai: The Wand
3. Celestina Magica: My History
4. The Quidditchers: W.
5. W. ’n’ W.: L. U. M. O. S.

Írta: John W. Gray

3 comments:

Susan Jessica Gartner írta...

Sajnálom Celestina-t, viszont ez a merénylet felháborító!

Victoria Vulpine írta...

Én nem igazán szerettem az énekesnő dalait, de persze rendkívül sajnálom, hogy elhunyt.
A merénylet engem is felháborít.
A Chimera együttes lemeze megérdemli az első helyet a toplistán, én imádtam a lemezt. :)

John W. Gray írta...

Kiegészítés: A cikk megjelenése után pár órával eltemették Celestina Magicát. A temetésen fiatal előadók játszották el ismertebb dalait.
A Wizengamot elítélte a rendbontót, és kifizettette vele az MM kárát. Viszont magában a boltban keletkezett kár nagyobb, mint gondolták, így a problémás részt lezárták, a többi részt viszpnt kinyitották.

Megjegyzés küldése