Pages

2010. június 21., hétfő

William Smith - A legdicsőbb játékos



Még márciusban volt kollégám, Goldwin kisasszony, tudósította, hogy a legöregebb kviddicsjátékos a világon a rekordtartó William Smith, aki 200. születésnapját ünnepelte, amikor csapatát, Dimbourne-i Darazsakat, ahol őrzőként tevékenykedett elhagyta kora miatt. A csapat nem örült ennek, de minden edzésen szívesen várták öreg barátjukat. A bácsi sokszor be is járt és életkedvet adott a játékosoknak, ámde ezek az alkalmak egyre kevesebbek és kevesebbek lettek. Már 1 hónapja nem látogatta volt csapatát a varázsló, de végül nagy nehezen „bevánszorgott”. Mindenki nagy örömmel fogadta, elbeszélgettek, s a mágus arra kérte barátait, hadd játszhasson ő is. Persze a játékosok nem szerették volna, ha baja esik társuknak, de végül nagy nehezen beleegyeztek.
A játék hevesen folyt, nagyokat nevettek, de ekkor Mr. Smith rápillantott az órájára, s így szólt:
„Kviddics örökre” majd lefordult a seprűjéről
. Mindenki megrémült és hívták is ki a Varázsbaj mentőosztagot, akik megállapították, hogy a férfit már több hónapja halálos kór ejtette rabul és a hatása most alakult ki. Látszólag tudott róla, hogy mi fog vele történni, s élete utolsó pillanatát is a 180 éve űzött sportnak akarta szentelni.
Mindenki könnyekkel küszköd a tegnapi haláleset után.
William Smith-et holnap temetik Roxmortsban. Kérünk mindenkit, aki a Kviddics vagy e lelkes játékos rajongója volt, az jelenjen meg délután 2 órakor.
Tegyük meg végtiszteletünket a legdicsőbb játékos előtt, William Smith előtt.

Írta: Susan Jessica Gartner

3 comments:

Amy írta...

Béke seprűjére :( Nagyon sajnálom :(

Susan Jessica Gartner írta...

Én is :(

Victoria Vulpine írta...

Megrázó hír.. :((

Megjegyzés küldése