Pages

2010. szeptember 27., hétfő

A gyógyulás 9 lépcsője


A lelki fejlődés a tapasztalatok során bontakozik ki, melynek végső állomása a lélek sebeinek begyógyítása. A számok megmutatják, mit kell tenned, hogy a gyógyulás útjára léphess.


A lélek gyógyulásához a születésnapodra lesz szükség. A nap, amelyen születtél magában hordozza a megoldásokat és a válaszokat életed problémáira.

1- ha 1-én, 10-én, 19-én, 28-án születtél
Az ego feladása

Az emberi ego az ember ennyi idők óta tartó evolúciója során végig össze volt kapcsolódva az akarattal, és személyes tapasztalatodból te magad is jól tudod, hogy az ego hatalmát nem adja fel könnyen. Az akaratból és az erőből keletkező büszkeség folyton talál valamilyen indokot az irányításra, ami szintén hatalmas ellenállást szül az ego dominanciájával szemben. Amint az 1-es elismeri, hogy az egocentrikus akarat hozadéka hamis és illuzórikus, a Forrással való kapcsolat újrafelvétele előtt megnyílik az út, és lehetőség adódik a hamis büszkeség, hamis ego és a negatív akarati megnyilvánulások elengedésére. Nyitva áll az isteni akarat ritmusához való hozzáigazodásra és a harmónia kialakítására.


2- ha 2-án, 11-én, 20-án, 29-én születtél
A hamis énkép elengedése

Az érzelmi zavarokkal küszködő emberek rossz érzéseik és alacsony önértékelésük álcázására hamis képeket és szerepeket öltenek magukra. Gondoljunk csak az olyan szerepekre, mint például: a nagy ember, a hős, a bohóc, a gondoskodó és a nagy megmentő. Csupa hamis szerep és kép, csak hogy megállhassuk helyünket a világban. A hamis képeknek azonban megvan az a hátulütőjük, hogy elhomályosítják a szikra fényét, és ezért a legszebb és legalapvetőbb isteni tulajdonságok elvesznek az illúzió ködében. A hamis énképek felismerése nem megy könnyen, gyakorlatilag lehetetlen mindet önmagad felismerned, mert ezek tudatalatti mechanizmusok. Ezek felszínre hozásában fontos a külső szakember segítségének igénybe vétele. Az önismereti módszerek és terápiák segítenek abban, hogy felismerd a hamis énképeidet, és megtaláld igazi önmagad.


3- ha 3-án, 12-én, 21-én, 30-án születtél
Érzelmi harmónia megteremtése

Az érzelmek a személyiség és az ego szükségleteire és állapotaira adott válaszok. Skálájuk az emelkedettségtől az eufórián vagy akár a szomorúságon keresztül a depresszióig terjedhet. Gondolj úgy az érzelmeidre, mint az elvárásaidból és szükségleteidből keletkező viselkedési formákra. Például mérges leszel, ha a szerelmed nem úgy viselkedik, ahogy elvárod. Az ekkor fellépő harag egy valódi érzés. Az érzelmi reakció ugyanakkor lehet helytelen. A féltékenység és az irigység például olyan negatív érzelmek, amelyek másoknak olyan tehetségeire, kapcsolataira, vagy vagyonára irányul, amelyekre mi magunk is vágyunk. Érthetőnek tűnik tehát, hogy az érzelmi zavarokkal küszködők lezárják érzéseiket, hogy elkerüljék a gyerekkorukból hozott traumáik túláradóan negatív érzelmeit. Ekkor elveszítik az érzéseikkel a teljes kapcsolatot, és érzelmeik áldozatává válnak.


Az érzelmek és az érzések vizsgálatának és feldolgozásának egy nagyon praktikus módja a naplóírás, mert közben tényszerűen lejegyezzük az őket kiváltó eseményeket. Ez segíthet a negatív érzelmek felismerésében és feldolgozásában is.



4- ha 4-én, 13-án, 22-én, 31-én születtél
Az igaz fegyelem megvalósítása

A fegyelem nem azonos a kényszerességgel. A fegyelem valójában olyan viselkedési minták megszilárdítását jelenti, amelyek következetesen és jól szolgálják isteni énedhez való kapcsolódásodat. Mit jelent ez a mindennapok szintjén? Egyszerűen csak azt, hogy elsajátítod és bevezeted a dolgok végzésének olyan módját, amellyel tiszteletben tartod saját egyéniségedet. Például, ha tapasztalatból már tudod, hogy a délelőtti órákban nem vagy kreatív, nem erőlteted ilyenkor a munkát. Vezess be olyan életmódot és munkarendet, amelyben a délutáni órákban hozhatod a csúcsformádat. Így többé nem panaszkodhatsz, hogy már megint hajnalok hajnalán kell dolgoznod. Az új fegyelembe beletartozik szükségleteid pontos meghatározása, és a kielégülésükhöz vezető stratégiák felállítása. A valódi fegyelem olyan személyes cselekedeteket jelent, melyek harmonikusan összhangban vannak isteni éneddel.


5- ha 5-én, 14-én, 23-án születtél
A játék szemináriuma

A zavarokkal küszködő emberek számára csöppet sem könnyű játszani, inkább egy csomó más dolgot tesznek, csak hogy elkerüljék. Talán itt az ideje, hogy beiratkozz a játék szemináriumára. Rögtön képet alkothatsz a játék valódi természetéről, ha az iskolás korodat megelőző évek legszebb emlékeit felidézed. Legfelszabadultabb, legboldogabb óráidban megtapasztaltad éned, a természet, a humor, az ellentmondásos helyzetek, a váratlan meglepetések spontán örömét. Megtanulni játszani részben annyit tesz, hogy megengeded a belső gyermeknek a játékot. Tedd fel magadnak a kérdést: Mi az, amit igazán szeretsz csinálni, amit igazán élvezel? Határozd el, hogy felkutatsz olyan új tevékenységeket is, amelyek kifejezetten szórakoztatnak, és örömöt okoznak. Törődj magaddal!



6- ha 6-án, 15-én, 24-én születtél
Felelősség

6-osként számodra az a legfontosabb, hogy megértsd, felelősséggel csak önmagadért tartozol. Ha megtanulsz ráhangolódni sugallataidra, követni kezded belső isteni forrásod akaratát és bölcsességét. Az igazságra fény derül, te pedig szabaddá válsz. Miután egod vágyaitól megszabadultál, szíved kapcsolódásán keresztül megérintheted a szenvedőket. Ekkor válhatsz mások megfelelő tanácsadójává, de nem, mint megmentő, hanem egy olyan emberi lény, aki tudását kész megosztani másokkal. Akkor egyike leszel azoknak, akiket többé már nem lehet bevonni függőségi játszmákba.


7- ha 7-én, 16-án, 25-én születtél
Intuíció

Az intuíció a tudatosság anyai oldalához kapcsolódik. Ez a végtelen univerzális lélek korlátlan bölcsességéhez fűző kapocs. Intuíciód hangja minden bizonnyal csak halk suttogás volt egész életedben. Az értéktelenség érzete és a bűntudat elvágták a belső hangodba vetett bizalmat. Gyermekkorodban még voltak olyan időszakok, amikor a belső hangod szerint cselekedtél, de a szüleid rendszerint megszidtak érte, vagy nem tudták kezelni öntörvényűségedet. A 7-e számára a gyógyulás fontos része az intuitív érzékenységének kifejlesztése. Napjainkban temérdek lehetőségben bővelkedünk a belső forrásunkkal való pszichikus és intuitív kapcsolat felvételére és fokozására. Intuitív képességeink fejlesztésére sokféle rendszer, egyéni vagy csoportos oktatás körül választhatjuk ki a legmegfelelőbbet. Keress jobb agyféltekés tanfolyamokat, és találd meg az összeköttetést a belső hangoddal.



8- ha 8-án, 17-én, 26-án születtél
Bízz a saját erődben

Nagyon régóta félsz a saját erődtől, ezért életed irányítását és a szabad választás jogát másvalaki kezébe helyezted. Miért érzed magad méltatlannak arra az erőre, ami jogosan a tiéd? Valahol a kollektív emlékezetünk és a lélek emlékezete még őrzi a múltbéli cselekedeteid emlékét. A bűntudat és a szégyen az, ami nem enged szabadon. Amíg azonban elítéled önmagad és megtagadod a fejlődés útján szerzett (akár rossz) tapasztalataidat, és nem vagy képes elfogadni saját démonjaidat, addig nem tudsz kapcsolatba kerülni újra a Forrással. Félsz, hogy elítélnek mások, pedig te ítélkezel a legszigorúbban önmagad felett. Most neked kell a megbocsátás hatalmával élned önmagad felé. Engedd el a múlt terheit és szabadulj meg a bűntudattól az önmagadnak való megbocsátás által.



9- ha 9-én, 18-án, 27-én születtél
Elfogadás, elengedés

Amikor egyszerűen elfogadod magad olyannak, amilyen vagy, akkor egyszerre számos dolog, mintha magától megoldódna. Nem kell tovább harcolnod önmagaddal, mert te most is tökéletes vagy, és mindig is az voltál. Ahogy egyre tudatosabbak vagyunk belső identitásunk elfogadásában, és újra felvesszük a kapcsolatot a felsőbb énünkkel, kezdjük tudatosan felismerni a kibontakozó univerzális folyamatokat, és tisztábban látni benne saját szerepünket. Ebből a nézőpontból sokkal inkább képesek vagyunk elfogadni önmagunkat és a lelki evolúció útján velünk együtt járó testvéreinket. Az isteni maghoz való kapcsolódáson keresztül kezdjük felfedezni életünk humorát, ellentmondásait, iróniáját és fennköltségét. Ekkor minden egyes tapasztalást annak fogadunk el, ami, és rájövünk, hogy még életünk legsötétebb eseményei is szükséges lépcsőfokok voltak a valódi énünk megismeréséhez vezető úton.



Susan Jessica Gartner
Forrás: Női Portál

Ui.: Szeretnék lnézést kérni, Cathleen Leah Woodtól, akinek ezúton "belemásztam" a Lélek rovatába ezzel a számmisztika cikkel! Elnézést!

1 comments:

Susan Jessica Gartner írta...

24-ei vagyok, habár én ennek a "jóslatnak" nem érzem a súlyát...

Megjegyzés küldése