Pages

2010. szeptember 10., péntek

Leprikón szeretet



Ez a kedves kis mesefilm nem rég jelent meg, s eszmei értéke felbecsülhetetlen. Az eszmei értékeket vizsgálja, s tartja szem előtt, s a legfiatalabbak, de még a legidősebb mágusok számára is sok- sok érdekes információkat tartalmazhat, mulatságos, megható és bensőséges élményeket szolgáltathat!

A történet egy szerencsétlen fiúról szól, akinek a szülei meghaltak, s ő, nevelőszülőkhöz, két mugli, alkoholista és szenvedélybeteg emberhez került. Mindig neki kellett dolgozni, s szegény John Acerlott, megszenvedte az ott töltött időket. Olyan volt ő, mint a mugli mesékben megismert Hamupipőke, csak gyámjaihoz semmi biológiai kapcsolat nem fűzte.

Egyszer, kitalálta, hogy ő iskolába szeretne járni, mint a többi kilenc éves. Erre szegényt jól megfenyítették, aki sírva rohant az erdőbe, mivel csak ott érezte jól magát, a természet lágy ölén, inkább egyedül, mint agresszív emberek között. John leült kedvenc faágára, s akkor eleredt az eső. A fa lombozata őt megvédte, s szomorúan át is vészelte a nyári zivatart.

Amikor kisütött a nap, szivárvány jelent meg az égbolton, s miközben azt figyelte, megpillantott, egy maga előtt toporzékoló kis embert, aki valahova nagyon rohant, kezében egy lezárt tetejű üsttel. Az árva fiú követte a furcsa lényt, s ezután kezdődött csak a kalandok java!

A leprikón, rásegítette a kisfiút a megbocsátásra, huncutságokra nevelte és rájöttek, hogy az ifjú szülei meghatározó mágusok voltak a történelemben, s még akkoriban is éltek.
A történet odáig fajult, hogy John elszökött a mugli otthonából, s megtudia, mágusvér csörgedezik az ereiben, megbarátkozott a fiatal manóval és különleges módon, egyetlen emberként megtalálta a szivárvány végén rejtőző kincset: családját és a varázslatot!

Az Abszol úton holnap kezdik rendszeresen vetíteni! A premieren nem tudtam interjúkat készíteni, de szerintem a leírás is hangulat keltő!

Jó szórakozást:
Susan Jessica Gartner
Az abszolúti Movieplayer állandó megfigyelője

0 comments:

Megjegyzés küldése