Pages

2010. december 22., szerda

Mennyire vagy függő típus? Születésnapod elárulja



Képes vagy megőrizni az önállóságodat és az egyéniségedet egy párkapcsolatban, vagy hajlamos vagy mindent feladni a szerelmed kedvéért? Függő vagy önálló típus vagy?

A szerelem mindenkinek elveszi az eszét, de vannak olyan típusok, akik a párkapcsolatukban szinte levegőt sem tudnak venni a párjuk nélkül. Minden percet együtt akarnak tölteni vele, és szinte már függővé válnak a másik jelenlététől.

Keresd ki a születési dátumodat és tudd meg, te mennyire tudsz elveszni egy párkapcsolatban, és milyen mértékben függsz a másiktól.

1 - ha 1-én, 10-én, 19-én, 28-án születtél
Elmondható rólad, hogy a legkevésbé sem vagy függő típus, hiszen igen nehezen alakul ki benned kötődés bárki felé. Nem könnyen találod meg az egyensúlyt a párkapcsolaton belül. Szeretnél kötődni, de a függetlenségedet nehezen adod fel. Kapcsolataidban kissé önzően viselkedsz, megköveteled magadnak a figyelmet, de nem viszonzod. Érzelmileg domináló és manipulatív is tudsz lenni, aki erős egyéniségével elnyom másokat. Jellemezően te vagy a domináns fél, te mondod meg, hogy mi és hogyan alakuljon kettőtök közös életében. Épp ezért többnyire kedvesed függ tőled. Gyakran csinálsz külön programokat nélküle, és a hobbiidat sem adod fel. A másik mindig úgy érzi melletted, hogy ő csak a második, harmadik helyen van. Ez azonban hosszabb távon önértékelési problémákat okozhat számára, ami rányomhatja bélyegét a viszonyotokra.


2 - ha 2-án, 11-én, 20-án, 29-én születtél
Érzelmes és igen érzékeny típus vagy, aki könnyen esik szerelembe. Abban a pillanatban, ahogy eltalálja szívedet Ámor nyila, azonnal úgy érzed, hogy nem tudsz létezni a másik nélkül. Szinte minden pillanatban rá gondolsz, és alig várod, hogy együtt lehess vele. A szerelem olyan hévvel tör rád, mint egy lavina, mely elsodor. Gyakran keveredsz érzelmileg egészségtelen függő viszonyokba. A domináns pasik vonzanak, akiktől nem sok érzelmet kapsz, te viszont annál jobban tepersz a szeretetért. Mindent megadsz a párodnak, amit ő egyre kevésbé értékel. Te pedig nem érted, mit rontasz el. Mivel alárendeled magad a párod akaratának, úgy érzi, rendelkezhet fölötted. Próbáld megőrizni az egyéniségedet a párkapcsolaton belül, és néha állj a sarkadra, és soha ne szolgáltasd ki magad teljesen a másiknak. Többre fognak becsülni a partnereid.


3 - ha 3-án, 12-én, 21-én, 30-án születtél
Mivel rendkívül fontos számodra a pozitív visszajelzés, megesik, hogy a párkapcsolaton belül elkezdesz függni a párod figyelmétől és elismerésétől. Az önbecsülésed aszerint ingadozik, hogy a partnered milyennek lát. Teljesen össze tudsz törni a negatív kritikától, vagy ha nem kapsz kellő elismerést és megbecsülést. Úgy érzed ilyenkor, semmit sem érsz, nem vagy jó semmire. Ilyenkor rendszerint megrémülsz, amire valljuk be, semmi okod, hiszen cseppet sem vagy kiszolgáltatva. Más alkalmakkor ugyanis tapasztalhatod, hogy mindez oda-vissza működik. Egy kis odafigyeléssel kialakulhat egy normális egyensúly a kapcsolaton belül, de törekedned kell arra, hogy megtaláld az életben is önmagad. Fontos, hogy a külvilágból is be tudd szerezni a pozitív visszajelzéseket, sikereket érjél el, melyek növelik önbecsülésedet, így nem fogsz annyira függni a szerelmed elismerésétől.


4 - ha 4-én, 13-án, 22-én, 31-én születtél
4-esként alapvetően az élet minden területén törekszel az önállóságra és a függetlenségre.
Meg akarsz állni egyedül a lábadon, nem akarsz senkire sem támaszkodni. Rettegsz a kiszolgáltatottságtól és a másoktól való függéstől. Mivel megvan hozzá az erőd, hogy a saját lábadra állj, és nemigen fogadsz el másoktól segítséget, inkább te vagy az, akire mindenki támaszkodik. Így van ez a partnereiddel is, ők függnek tőled. Gyakran választasz nálad gyengébb, vagy segítségre szoruló partnert, csak hogy érezd, te vagy az erősebb. Ezekben az alá-fölérendelt viszonyokban azonban egyikőtök sem boldog. Neked egy idő után teher lesz egy olyan ember, aki nem képes megállni saját lábán, a másik pedig nap, mint nap szembesül azzal, hogy nem elég jó neked. Ez is egyfajta függő viszony, ahol az egyik fél az erejét demonstrálja, a másik a saját gyengeségétől szenved.


5 - ha 5-én, 14-én, 23-án születtél
Alapvetően félsz a szerelemtől. Félsz, hogy bekebelez és magával ránt, és onnantól kezdve már vége a régi életednek. Te pedig szeretsz élni, szereted az izgalmakat, a változatosságot, és nem akarod magad senkihez odaláncolni, pláne nem örökre. Egyáltalán nem szeretsz függni senkitől, olyannyira kerülöd az ilyen helyzeteket, hogy ezzel nagyban megnehezíted a párkapcsolataidat. Felszínesen érintkezel másokkal, nem mész bele egy kapcsolatba sem teljes szível, és mindig elmenekülsz, ha úgy érzed, szorul a hurok. Egészséges szerelmi viszonyt azonban nem alakíthatsz ki úgy, hogy autonómiádat teljes egészében megőrzöd, és nem vagy hajlandó a kompromisszumokra. Ne tarts attól, hogy túl erősen fonódik össze kettőtök élete – a szerelemmel, sok minden más mellett, ez is együtt jár. Amint sikerült túljutni ezen a félelmeden, kiegyensúlyozottabbak lesznek a kapcsolataid.


6 - ha 6-án, 15-én, 24-én születtél
Lelki érzékenységed miatt kissé labilis vagy a kapcsolataidban, de ennek ellenére próbálsz viszonylagos egyensúlyi állapotot fenntartani a szerelemben. Együttérző és empatikus vagy, így könnyen rá tudsz hangolódni a párod hangulataira is. Pontosan tudod, milyen hullámzó az ember érzelmi élete, hiszen jól ismered ezeket a lelkiállapotokat, emiatt el is fogadod, hogy nem minden pillanat tökéletes egy kapcsolatban. Elfogadod a hullámvölgyeket és a rossz hangulatokat is. Irányítás szempontjából pedig nem hagyod, hogy kedvesed túlságosan domináns legyen, ugyanakkor arra sem vágysz, hogy mindig a te kezedben legyen a televízió távirányítója. A párkapcsolatra bizonyos szempontból úgy tekintesz, mint egy libikókára, ahol hol az egyik, hol a másik van felül. Ez a szemlélet pedig hosszú távon nagyon is kifizetődő.


7 - ha 7-én, 16-án, 25-én születtél
Annyira intellektuális vagy, aki mindig az észérveket tartja szem előtt, hogy emiatt hajlamos vagy az érzéseidet akár teljes mértékben elnyomni, ha épp úgy diktálják az érdekeid. Legtöbbször még magadnak sem vallod be, hogy mit is érzel a másik iránt. Nem elsődleges az életedben a szerelem, nem is igazán vagy szerelmes típus. Talán már túl sokszor csalódtál. Az élet más területein sikeresebb vagy, ezért energiáidat oda fókuszálod. Érzelmileg tehát elmondható, hogy nem vagy az a függő típus, inkább hűvös távolságtartással veszel részt az élet érzelmi világában. Ha lehet, inkább kimaradsz ebből a játékból. Nem mutatod ki, mit érzel, mit gondolsz. A pókerarc az elején csak egy maszk, hogy védd magad, de vigyázz, mert egy idő után annyira megszokod, hogy rajtad van, hogy elkezdesz azonosulni a szereppel, és már tényleg nem leszel képes igazán szeretni senkit.


8 - ha 8-án, 17-én, 26-án születtél
Mivel túlságosan adsz a külsőségekre, hajlamos anyagi érdekeket szem előtt tartani a párválasztásnál. Nem biztos, hogy tudatában vagy ennek, lehet, hogy még magadnak sem vallod be, de valahogy mindig a jómódú pasik keltik fel az érdeklődésedet. Éppen ezért, ha lehet mondani, akkor te az anyagi biztonságtól függsz a párkapcsolataidban. Úgy érzed, te soha nem lennél képes megteremteni egy olyan életszínvonalat, amire igazán vágysz, vagy úgy érzed, kijárna neked. Mindezt a pasitól várod el. Ez a felfogás azonban alapból egy kiszolgáltatott helyzetet teremt minden kapcsolatodban. Túlságosan ragaszkodsz a másikhoz, függsz tőle, mert túl sokat veszíthetsz. A szakítások során hatalmas mélységeket élsz meg. Ami még rosszabb, hogy hajlamos vagy az anyagi biztonság kedvéért lemondani a szerelemről, és olyan kapcsolatot magadra erőltetni, amelyben egyáltalán nem vagy boldog.


9 - ha 9-én, 18-án, 27-én születtél
A 9-es egy szellemi kapcsolatra vágyik. Számára a párkapcsolat az önmegfigyelés, a szellemi-lelki fejlődés színtere. Az egymástól való függés tehát szóba sem jöhet. Ha úgy érzi, a párja túlságosan rá akaszkodik, akkor finoman jelzi felé, de ha a helyzet nem változik, akkor veszi a sátorfát. Az ilyen helyzet hosszútávon fárasztó a számára és energiarabló. Egyenrangú kapcsolatra vágyik, ahol minden téren egyensúlyra és az erőviszonyok kiegyenlítődésére törekszik. Nem akar a másik fölé kerekedni, de azt sem tűri, ha valaki őt akarja leuralni. A 9-es olyan párra vágyik, akivel megoszthatja a belső világa titkait. Ha a másik nem tud érdemben hozzáadni az életéhez, akkor egy idő után magányosnak érzi magát és kiüresedettnek a kapcsolatot. Ha valamitől függ egy 9-es, akkor az a szerelem, amit egész életén át keres, és általában, ha nem is elsőre, de valamikor az élete során biztos, hogy megtalál.



Forrás: Női Portál
Susan Jessica Gartner

0 comments:

Megjegyzés küldése