Pages

2016. szeptember 21., szerda

Halloween receptek

Közeleg a halloween ünnepe, amit már a magyar varázslók és boszorkányok is előszeretettel ünnepelnek, ezért hoztam néhány igazán egyszerű és nagyon finom receptet, amit kevés konyhai ügyességgel és pillanatok alatt el lehet készíteni.


BOSZI-UJJAK HALLOWEEN-PARTYRA 

Hozzávalók: 
* 23 dkg vaj
* 2,5 dl porcukor
* 1 tojás
* 1 kávéskanál sütőpor
* 6,75 dl liszt
* 2 csomag vaníliás cukor
* 1 evőkanál őrölt mandula
* 10 dkg egész mandula
* csipet só
* piros lekvár

Elkészítés: 
Egy tálban összekeverjük a vajat, a cukrot, a tojást, az őrölt mandulát és a vaníliás cukrot. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a sót, majd a két keveréket összegyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk a tésztát, és 30 perce a hűtőbe tesszük. 

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztából egy darabot kiveszünk a hűtőből, a többit bent hagyjuk, hogy ne puhuljon fel. A tésztából kis hengereket készítünk, majd az egyik végébe egy mandulaszemet teszünk, ez lesz a körme. Két helyen enyhén benyomjuk a tésztát, majd késsel 2-2 bevágást készítünk, ez lesz az ujjhajlat. Rátesszük a tepsire, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Pár percet várunk, majd lekvárral *véresre* festjük az ujjakat. 


CSOKIS-HALOM

 Az egyik legegyszerűbb, de leglátványosabb finomság. Csokipuding, csokireszelék vagy barna lemorzsolt torta-tészta a "földkupacnak", és egy keksz vagy babapiskóta. 









KARAMELLÁS ALMÁCSKÁK ( 4főre )

Hozzávalók:
* 6 db közepes alma
* 500 g cukor
* 200 ml víz
* 125 ml kukoricaszirup vagy méz
* piros színezék (elhagyható) vaj a papírhoz

Elkészítése:
 A cukrot, vizet, szirupot/ mézet és a színezéket ( nem kötelező), egy közepes méretű, de magasabb lábasba tesszük, közepes lángon karamellizáljuk. Ha van cukorhőmérőnk, az nagyon jó, 150 fokig kell melegíteni a karamellt. Ha nincs akkor ez kb. 25 perc. 
Az almákat megmossuk, és erős pálcikákat szúrunk beléjük középig. Mikor elértük a megfelelő hőfokot, azonnal levesszük a tűzről a lábast, s óvatosan beleforgatjuk az almákat, majd megvajazott sütőpapírra helyezzük őket. 
Mikor kihűlt, ehetjük.

Jó étvágyat!

írta: Amy professzor

0 comments:

Megjegyzés küldése