Pages

2017. január 27., péntek

Felháborodott házimanók! Hamis követelést írt egy mágus a manók nevében

Hatalmas botrány tört ki a francia házimanók között, miután egy igen érdekes levél érkezett a Minisztériumba. 

A rövid üzenet a következőképpen szólt: 

„Házimanó társaim nevében követelem a mindannyiunknak kijáró szabad pálcahasználatot egész Franciaország területén! Klinky” 

Ahogy azt bizonyára tudják, házimanóknak szigorúan tilos pálcát használniuk mindegyik földrészen, épp ezért a kérelem benyújtása is súlyos vétségnek számít. A Minisztérium természetesen azonnal elkezdte kivizsgálni az ügyet. Mint kiderült, az üzenetben megjelölt manó, név szerint Klinky, egy francia varázsló, Francois Bruss illegálisan tartott szolgálója volt. A házimanó felszabadítási program szerint Klinky valóban a férfinak dolgozott, ám 2008 tavaszán felmentették szolgálatai alól. Mikor erről kérdezték, a manó mindent letagadott, bizonyítva ezzel, hogy gazdája megszegte a programban előírt kötelességeit. Ám mégsem ez volt a legmegdöbbentőbb felfedezés a minisztériumi küldöttség számára. Ugyanis Klinkynek fogalma sem volt, ki írta a levelet. A küldöttek átkutatták az egész házat, nyomok után kutatva. Végül aztán az egyik varázsló egy csomagnyi levelet talált Monsieur Bruss íróasztalának fiókjában. 

A levelek mind a Minisztériumba érkezett követelés kezdetleges verziói voltak, kivéve egyet, melyet Bruss a fiának írt. A levél tartalma hátborzongató. Bruss értesítette benne fiát, miszerint elege van Klinkyből, és az összes házimanóból. A férfi szerint sokkal több figyelmet fordítanak rájuk, mint amennyit megérdemelnek, épp ezért írta a hamis üzenetet, hogy befeketítse a manókat. A környéken élő házimanók teljes felháborodással fogadták a híreket, és Monsieur Bruss elzárását követelték. A varázslót végül, miután megvizsgálták, és elmebaj enyhe tüneteit tapasztalták nála, egy helyi elkülönítő intézetbe szállították. A Minisztérium nyílt levélben kért elnézést az összes varázsló nevében, és biztosította a manókat, hogy innentől fokozott figyelmet fognak fordítani az illegális manódolgoztatásra. 

Írta: Ercon Black

0 comments:

Megjegyzés küldése