Pages

2017. február 11., szombat

Egyre több tündér tűnik fel világszerte

Az elmúlt héten csak Európában körülbelül harminc esetet regisztráltak, mikor egy, az erdőben bóklászó mugli megpillantott egy tündért. Ez több mint tízszerese a tavaly ilyenkor történt eseteknek. A Varázslény Felügyeleti Főosztály európai részlegének vezetője kénytelen volt segítséget kérni az ázsiai Minisztériumtól , mivel nem állt rendelkezésre elég felejtésszakértő mágus a mugli szemtanúk hatástalanítására. 

Az adatokból tisztán látható, hogy a tündérpopulációk világszerte drasztikus növekedésnek indultak. A kutatók szerint ennek fő oka a globális felmelegedés, mely rendkívül kedvező környezetet nyújt a tündérek párzásához és utódneveléséhez. Más tudósok szerint azonban ez a növekedés nagyrészt köszönhető a tündérek egyre szélesebb körű felhasználása a varázslók részéről. A tündérlámpa feketepiaca virágzásnak indult az elmúlt években, és egyre gyakrabban találnak illegálisan beszerzett egyedeket az otthonokban. Sajnálatos módon a rengeteg tündér az erdők közelében lakó varázslóknak is sok kellemetlenséget okoz. A varázslények elpusztítják a növényeket, illetve a terményeken helyezik el tojásaikat, ami elzárja az oxigén útját a leveleken keresztül, szintén kárt okozva. A magizoológusok igyekszenek begyűjteni, és kihelyezett tündérrezervátumokba vinni a lakott területre merészkedő csoportokat, ám még így sem tudják megfékezni az áradatot. Sok panaszlevél érkezett a Minisztériumba, melyben a rongálás megszüntetése végett a varázslények irtását akarják engedélyeztetni. 

Sok természetvédő azonban éppen az elkülönített területek nagyítását követeli, és mélyen elítéli azokat, akik el akarják pusztítani az eltévedt tündéreket. A Minisztérium egyelőre nem foglalt állást az ügyben, de a probléma globális volta miatt gyors döntést kell hozniuk.

írta: Ercon Black

0 comments:

Megjegyzés küldése