Pages

2017. február 18., szombat

Hasznos tippek a mugli világban való élethez

Köszöntöm a Mugli világ olvasóit! 

Ma öt hasznos tanácsot kaphatnak a muglik közötti élethez, hozzájuk való beilleszkedésükhöz. 

1. tipp Mindig mugli ruházatban jelenjenek meg! Ezt gondolom azért a legtöbben tudják, ez az alapvető szabály. A talárt bár használták a XVII. században a kúltúráltak és műveltek, attól még mára rendszerint kikopott a hétköznapokból a viselésük. 

2. tipp Mindig ha valakinek fáj valamije, rosszul van, akár maguknak van valami betegségük: használják/javasolják a Paxilasol Potesept tablettát! Általában napi 3×2-t szoktak bevenni sok folyadékkal. Ez a legnépszerűbb mugli gyógyszer. És ez orvosok által javasolt mindenhol. 

3. tipp Használjanak mobiltelefont! Ez a mai napokban szinte elengedhetetlenné vált a muglik között. Ezzel beszélhetnek, üzenetet küldhetnek más távollévő ismerőseinek. (Szerintem itt, a varázsvilágban is jó lenne ez az újítás.) 

4. tipp Olvassanak minél több muglikról szóló irományt! Csodákra képes egy ilyennel foglalkozó könyv, mivel mint láthatják is, én is mi mindent tudok a varázstalanokról. Pedig én is először csak olvastam róluk. (Ajánlott olvasmányok: Raudney Macmillian: A muglik hétköznapi tevékenységei és kielemzésük Amanda Whitfield: A mugli elektronikai gépek rendeltetése és használata) 

5. tipp Végül az utolsó tippben, szeretném felhívni a figyelmüket a TV-re meg az Internetre. Az elején még csak a tévé sugárzott híreket, más egyéb műsorokat, de mára már az Internet (vagy Világháló) kezdi átvenni az uralmat fölötte. Az Interneten különféle oldalakról tudunk tájékozódni a hírekről, más információszerzésről egy adott témához, vagy csak szimplán kikapcsolódni. Én is használom és bátran ajánlom. De vigyázzanak! Könnyen függővé válhatnak! 

Ennyi lett volna mára. Boszorkányosan szép napot! 

írta: Gina Cobbler, Solaris

0 comments:

Megjegyzés küldése