Pages

2017. augusztus 7., hétfő

Sárkányok szökése (Sarah Jacobs tollából)

Augusztus 15-én jelenik meg a régóta várt Sárkányok szökése, a hőn szeretett író, Sarah Jacobs harmadik könyve. Varázslók és boszorkányok százai várják, hogy a megjelenés napján dedikáltathassák a regényt, mely azért is különleges, mert megtörtént események alapján íródott. A könyv ajánlója így szól:

 „Átlagos estének indult a mai. Szokásomhoz híven megetettem a kínai gömbláng sárkányt, majd visszavonultam lakókörletembe. Nagyjából hajnali kettő felé járt az idő, mikor az első sikolyokat meghallottam. Az ajtón kilépve megpillantottam a poklot.” 

 Sarah Jacobs legújabb regénye egy sárkánykutató szemén keresztül vezet minket végig az 1732-es nagy sárkányszökés eseményein. A pontos kutatómunka és a fantasztikus tehetség gyümölcse ez a könyv, mely már az első pillanattól magával ragadja az olvasókat. 

Sarah öt évvel ezelőtt kezdett érdeklődni a nagy sárkányszökés iránt, ami 1732-ben, a kaliforniai sárkányrezervátumban történt. Június 7-én éjszaka 15 sárkány, köztük egy magyar mennydörgő is kiszabadult a futtatójából, és pusztítani kezdett a környékbeli falvakban. Végül három bátor sárkánykutatónak köszönhetően elkapták, és biztonságba helyezték a varázslényeket. Sarah igyekezett minél valóság hűbben visszaadni az esemény hangulatát. Rengeteg beszámolót olvasott az ügyről, melyeket külön engedéllyel fel is használt a történetben. Lapunk előolvasója már be is fejezte a könyvet, íme a véleménye: 

 „Rendkívül precíz és bámulatos munka. Néhány apróbb változtatást kivéve mintaszerűen írja le az események menetét, ezen felül pedig a karakterek konfliktusai és ábrázolása is fantasztikus. A sárkányok megjelenítése olyannyira tiszta, amit csak olyan produkálhat, akinek valóban volt már dolga ezekkel a lényekkel.” 

A nagy sárkányszökést az egyik legnagyobb rezervátumi tragédiaként tartják számon, így nem is csoda, hogy a regényt ennyien várják már. Az eddigi beharangozók alapján mi is alig várjuk, hogy elolvashassuk. 

 Írta: Ercon Black

0 comments:

Megjegyzés küldése