Pages

2017. augusztus 8., kedd

Új szabályokat vezetnek be a hoppanálási vizsga letételéhez!


A minisztériumi intézmény a mostanában történt rengeteg hoppanálási baleset tekintetében új törvénymódosításokat eszközölt. A Miniszter úr a tegnapi nap folyamán összehívta a Wizengamotot és közösen megalkották a hoppanálási vizsga új szabályzatát. Újságunk az új előírásokról csak a késő este megtartott sajtótájékoztatón szerzett tudomást. Ezentúl a hoppanálási vizsga letételéhez nem elég az eddigi 60%-ot teljesíteni, mostantól el kell érni a 80%-ot. Természetesen ezután is érvényes az a szabály, miszerint a felmérést csak a 17. életévüket betöltött boszorkányok és varázslók végezhetik el, illetve hogy a vizsga előtt mindenki köteles elvégezni a tanfolyamot, melyet egy, a minisztérium által kinevezett személy tart. Ezután a kurzuson csak a minimum 3 sikeres RBF (Rendes Bűbájos Fokozat) vizsgát elvégzettek vehetnek részt. 

A sajtótájékoztatón a Reggeli Próféta egyik riportere is felszólalt, aki dühöngve kérte számon a Miniszter úron, hogy miért hasonlít ennyire a hoppanálási vizsga a muglik forgalmi engedélyének megszerzéséhez. Illetve arról faggatta a miniszterelnököt, hogy miért kellenek ezek az új törvénymódosítások. Az államfő, idézem, ezt felelte: "Az új szabályokra avégett van szükség, mert számos boszorkány és varázsló saját magát és másokat is veszélyeztetve nemkívánatos dolgokra használta fel hoppanálási engedélyét. Például a rablások 90%-át is dehoppanálással követték el az elmúlt 10 évben. Illetve a közelmúltban történt számos hoppanálási baleset mellett sem lehet szó nélkül elmenni."  

Ezek mellett még azt is bejelentették, hogy egy év türelmi időt adnak az újfajta vizsgáknak és ha azután sem történik drasztikus változás, akkor újabb törvénymódosításokra lehet számítani. "Tervbe van véve az engedéllyel rendelkező mágusok rendszeres, 10 évente történő minősítése is, illetve az alsó mellé egy felső korhatár meghúzása" - jelentette ki Dearborn képviselő úr. A régi vizsgával megszerzett engedélyeket a minisztérium fél év múlva végleg be fogja vonni. Addig is az elkövetkező hat hónapban módjukban áll újra elvégezni a tanfolyamot egy, a minisztérium által megnevezett intézményben. Ezután újra el kell végezniük a felmérést. Kíváncsian várjuk, hogy ezek az új szabályok hogyan fognak működni. 

 Írta: Scarlett Collins

0 comments:

Megjegyzés küldése