Pages

2017. szeptember 8., péntek

Alakváltó varázslények


​Nagyon sok kérdés érkezett az utóbbi időben az alakváltó lényekről, így úgy döntöttünk, hogy tisztázzuk kicsit ezeknek a különleges teremtményeknek a helyzetét.

Mint tudjuk, az alakváltókat hét nagy csoportra bonthatjuk, ezen belül is két alcsoportra. Az alcsoport azért szükséges, mert alakváltónak bizonyos embereket is hívhatunk, akik hivatalosan nem számítanak varázslénynek. Ide tartoznak a metamorfmágusok, az animágusok illetve a banyák.

A másik csoport pedig a következőkből áll: vérfarkasok, mumusok, kelpik és vélák. Ezek a teremtmények tartoznak hivatalosan is a varázslény felügyeleti osztály hatáskörébe. Ezeket természetesen még több alcsoportra is lehetne osztani, de ezt most nem tesszük meg.

Sokan olyan lényeket is alakváltóként tartanak számon, mint például a szellemek vagy a tündérek, de ezek mind tévhiteken alapulnak. Egy kutatás szerint a kevésbé iskolázott területeken a varázslók és boszorkányok nincsenek teljesen tisztában a varázslények eredetével és képességeivel, melyek egyébként elkerülhető összetűzésekhez vezethetnek.

Reméljük sikerült megválaszolnunk a kérdéseket, amennyiben további információkat szeretnének, illetve egyéb kérdésük van, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a szerkesztővel.

Írta: Ercon Black, Solaris

0 comments:

Megjegyzés küldése