Pages

2017. szeptember 22., péntek

Az őszi divat színek

A nyár után az ősz a legtöbbeknek kicsit olyan, mintha minden komorabbá válna, pedig ez nincs így. A színek habár nem olyan harsányak, mégis változatosak és igazán vidámak is lehetnek. Így ebben a cikkben az idén divatos színeket gyűjtöttem össze, és pár tippet, hogyan lehet ezekkel a színekkel gazdálkodni.

Az első szín, amely nekem eszembe jut a vörös ezt követi rögtön a narancssárga. Ugye, hogy ezek nem is olyan komorak? Sokan nem is nagyon gondolnak ezekre a színekre, pedig ha kinéznek az ablakon, heteken keresztül ebben a két színben tündöklő fákat láthatunk.
Egy csinos vörös ruhával vagy kabáttal máris elegáns lehet a boszorkány, miközben még ki is tűnik kicsit. Ha pedig valami aranyosabbra vágyunk, ott van a sütőtök árnyalat. Egy narancssárga kötött pulóver nem csak, hogy melegen tart, melegséget is vidámságot áraszt.
Azoknak, akik kevésbé akarnak kitűnni pedig tökéletes választás lehet egy-egy barnás-zöldes árnyalat. A túl sötét árnyalatú barna komorságot sugall, szerencsére idén a halványabb krémszínek kerülnek előtérbe. A vaj - és rumszínű, valamint ezek keveréke a rumos vajszín olyan árnyalatok, melyek bármely ruha színeként megállják a helyüket. Emellé társul egy világosabb árnyalata a khakinak, az olivazöld, amely szintén bármely ruhadarab színeként jól szerepel. Bár ezzel vigyázni kell, mert a jóból is megárt a sok és természetesen senki nem akar úgy kinézni, mint akit épp megviccelt egy csapat tündérmanó.

Kevésbé hivalkodó színként idén még a kék és a szürke is jelen lesz. Az előbbiből egy mélyebb, tintakék árnyalat - pontosabban a bazsarózsakék. Az egyik talán legszebb árnyalata a kéknek, mégse kirívó, tehát tökéletes. Az utóbbiból egy világosabb árnyalat, úgynevezett semleges szürke. Ez a két színárnyalat is tökéletes bármely ruhaneműhez, akár együtt is tökéletesen mutatnak, nyugodtan lehet őket keverni.

Az utolsó színpáros leginkább a kifejezetten lányos lányoknak kedvez. Először is a mély bordó árnyalatú portói lila, amely kifinomult, és ha nem is szeretjük a lilás-rózsaszínes árnyalatokat, akkor is tetszeni fog. A másik a balettrózsaszín árnyalat, amely már a nevéből is adódóan jelzi, hogy ez már egy igazi csajos szín. Én személy szerint arra az élénk rózsaszínre gondoltam, mikor a szín szóba került, amilyen az őt-hat éves kislányok balettszoknyája, ezért kellemes csalódás volt, hogy sokkal halványabb árnyalata a rózsaszínnek.
Az idei ősz színeiről elmondható, hogy mindegyik nagyon szép, így biztos mindenki megtalálja a kedvére valót.

Írta: Rion Hyland (Solaris)

0 comments:

Megjegyzés küldése