Pages

2017. szeptember 22., péntek

Forradalmi receptek

Idén ősszel forradalmi receptekkel jelentkezett a Csodák az üstből c. könyv legújabb száma. Kedvcsinálónak hozzá itt egy kis ízelítő a tartalmából.

Folyadékfordító cseppek

Egy fejvesztett parti tökéletes kelléke lehet ez a bájital. Eme főzetből csupán két csepp egy liter bármilyen folyadékba már is hatni kezd, és az adott folyadékon fordítva kezd hatni a gravitáció. Vigyázzon mindenki nehogy a plafonon, esetleg a felhők között végezze a kedvenc itala! Tökéletes Alíz csodaországban témájú (tea)partihoz.

Összetevők:
4 g oroszlánfog őrlemény
3 csepp egy fúriafűz nedvéből
1 szárított tavirózsavirág
2 kneazle karom
1 teáskanál aloe-vera gél
Elkészítés:
Az oroszlánfog őrleményt és az aloe-vera gélt alacsony lángon főzni kezdjük, míg egy egységes színű folyadékot kapunk. A tavirózsavirágot hozzátesszük, és nagyobb lángra állítjuk a főzetet, ezután a három csepp fűzfa nedvet is hozzáadagoljuk. Miután a főzet felvett egy rózsaszínes árnyalatot a kneazle karmot is beledobjuk, majd addig főzzük tovább, míg bordóvá nem válik.

Éneklő sütemény

Ezzel a recepttel bármilyen bulit feldobhatunk – esetenként el is ronthatunk. A sütemény, aminek így készül el, akár órákig is képes énekelni, míg valaki bele nem harap. Utóhatásként az illető kiválóan tud majd énekelni – karaoke partikhoz tehát kivalló. Főleg gyerekek szórakoztatására alkalmas, erős idegzetű szülőknek.

Összetevők:
5 db sellőpikkely
20 g szárított mandragóra
5 dl víz
8 g aprított macskagyökér
Elkészítés:
A macskagyökeret a vízbe téve forralni kezdjük, és addig főzzük, míg a víz fele el nem fő. A sellőpikkelyt és a mandragórát porítjuk, majd összekeverjük, és a kellő mennyiségű víz elforrása után adagolva a macskagyökeres főzethez adjuk. A kapott folyadékból annyit rakunk a sütemény tésztájába amennyit felvesz, majd süthetjük is. Addig hagyjuk sülni, míg legalább a fél tálca dalra nem fakad.

Állati cukorkák

Milyen lehet félig állatnak lenni? Te is gondolkodtál már rajta, igaz? Most már te is bármikor megtudhatod anélkül, hogy a félresikerült animágusi próbálkozásaid miatt kéne szégyenkezned, esetleg egy rossz százfüléfőzet miatt orvosi ellátásban kéne részesülnöd. Egy igazi állati partihoz tökéletesek ezek a cukorkák, ha másra nem, arra jók lesznek, hogy bátorság próbát tartsatok, hisz sose tudhatod, legközelebb mivé változol.

2 toll egy viharmadártól
Fél kg cukorszirup
1 fej vénusz légycsapója
1 liliom gyökere
2 bibe majomkenyérfa virágból
Elkészítés:
Minden száraz hozzávalót egy mozsárban por állagúra morzsolunk, majd az üstbe öntjük őket és magas tűzön folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a cukorszirupot. Nagyjából húsz percen keresztül egyenletesen kevergetjük, majd formákba öntjük a szirupot. Egy napig keményedni hagyjuk, és már fogyaszthatjuk is.

Írta: Rion Hyland (Solaris)

0 comments:

Megjegyzés küldése