Pages

2017. szeptember 1., péntek

Rachel Hawkins: Hex Hall

Háttér: Négy évvel korábban Sophie Mercer rádöbbent, hogy boszorkány, amiből természetesen jó pár kalamajka származott.
Egy napon aztán, amikor Sophie egyik bűbája meglehetősen rosszul sült el a szalagavató bálon, apja úgy döntött, felügyeletre szorul. A Hex Hallba, egy világtól elzárt nevelőotthonba küldte őt, ami a problémás viselkedésű prodigiumok (vagyis boszorkányok, tündérek és alakváltók) gyűjtőhelye.
A hasonszőrű csodabogár tinikkel töltött első nap végére Sophie szép kis listával dicsekedhetett:
– három erős, szupermodell-kinézetű ellenséget szerzett,
– egy szívdöglesztő boszorkánymester iránt érzett bimbózó szerelmet,
– egy ijesztő kísértet kezdte követni,
– és kapott egy szobatársat, akiről kiderült, hogy a suli leggyűlöltebb diákja és ráadásul vámpír.
A legrosszabb azonban akkor következett be, amikor Sophie rádöbbent, hogy a diáktámadások első számú gyanúsítottja az ő szobatársa és egyetlen barátja.
A vérfagyasztó rejtélyek egyre sokasodtak, és Sophie kénytelen volt felkészülnie a legnagyobb fenyegetésre, hogy egy ősi, titkos társaság mindent megtesz azért, hogy elpusztítsa a prodigiumokat – kiváltképp őt.


A könyvről: Ez a könyv a Bajos csajok a boszorkányiskolában. Az írónő ötvözte az ifjúsági regények könnyed limonádéhangulatát, a fantasyk varázslatos elemeit. Az iskolai versengés és romantika mellett jelen vannak mindenféle misztikus lények, gyilkosságok és rejtély. A könyv legkiemelendőbb tulajdonsága a lehengerlő stílusa. Az eseményeket a főhősnő szemén keresztül látjuk, aki folyamatosan narrál, a maga szarkasztikus hangvételében. Nagyon szórakoztatóak az elszórt poénok, az amúgy is könnyed írásmód mellett. A történet olvastatja magát egyszerűen letehetetlen és a laza műfaj ellenére nagyon is tétje van a dolgoknak. A történet izgalmas, egy pillanatra sem hagyja az olvasót unatkozni. Ez nem az a könyv, ahol az ember tudja, hogy semmi rossz nem történhet, igen is vannak halálesetek és néha bekövetkezik a legrosszabb forgatókönyv. A trilógiában megjelenik egy szerelmi háromszög is, ám ez egyáltalán nem zavaró, mert a hangsúly nem ezen van, a cselekmény szempontjából majdnem hogy lényegtelen.


Ajánlás: Én mindenkinek csak ajánlani tudom a sorozatot, egyszerűen letehetetlen, én egy szuszra kiolvastam mind a három regényt. Tökéletes kikapcsolódás mind tanulás közben, mind egy hétvégi pihenés alkalmával. Nekem nagy kedvencem lett.


Írta: Lilith Torn, Arcanus

0 comments:

Megjegyzés küldése