Pages

2017. október 7., szombat

Nincs is jobb, mint egy ilyen esős, borongós időben egy bögre forró ital és egy jó könyv társaságában bevackolni magunkat egy meleg takaró alá, és hallgatni az eső kopogását. Nos, hogy mit olvassatok, abban Lilith tud igazán remek tanácsokat adni, én pedig néhány isteni italrecepttel kedveskedem nektek. Próbáljátok ki őket bátran!



Vajsörös forrócsokoládé

Hozzávalók (4 adaghoz)

A "feltéthez":
 - 1 csésze magas zsírtartalmú habtejszín
 - 3 evőkanál cukor
 - 1 teáskanál vanília aroma
 - 1/4 teáskanál vaj aroma

Az italhoz:
 - 3 csésze tej
 - 1 csésze zsíros tejszín
 - 130 gramm karamell chips
 - 1/4 csésze karamell szósz
 - 3 teáskanál cukrozatlan kakaópor
 - 1 teáskanál vanília aroma
 - 1 teáskanál vaj aroma (elhagyható)

Elkészítés:
1. A habtejszínt  egy nagyobb tálba tesszük, és egy elektromos habverővel közepes fokozaton 3-4 percig lágy habbá verjük. Adjuk hozzá a cukrot, majd újabb 3-4 perc habverőzés következik, amíg kemény hab nem lesz belőle. Egy spatula segítségével óvatosan hozzákeverjük az aromákat, és kész is a "feltétünk".
2. A tejet és a tejszínt egy mikrózható edénybe öntjük, majd 1-1,5 perc alatt felmelegítjük.
3. A felmelegített tejbe beletesszük a karamell chipset, a karamell szószt, a kakaóport és az aromákat, majd közepes lángon körülbelül 10 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.
4. Elővesszük a kedvenc bögrénket, megtöltjük forrócsokival, végül tejszínhabot kanalazunk a tetejére.





Sütőtökös latte

Hozzávalók (2 adaghoz):
 - 2 csésze tej
 - 2 evőkanál sütőtök püré
 - 1-3 evőkanál cukor (attól függ mennyire édesen szereted)
 - 1 evőkanál vanília aroma
 - 1/2 teáskanál fahéj
 - 1/3 teáskanál gyömbér
 - 1 csipet szerecsendió
 - 1/2 csésze forró kávé
 - tejszínhab és fahéj a díszítéshez


Elkészítés:
1. A tejet, a sütőtök pürét egy lábasba tesszük, és közepes lángon felmelegítjük (nem forraljuk!). Néha kevergessük meg.
2. Vegyük le a tűzről az edényünket, majd adjuk hozzá a vanília aromát, a kávét, illetve a fűszereket.
3. Keverjük össze alaposan, majd öntsük bögrébe. Ízlés szerint díszíthetjük némi tejszínhabbal és fahéjjal.


Egészségetekre!

Lyria Clark, Arcanus, 1. évfolyam

0 comments:

Megjegyzés küldése