Pages

2018. január 21., vasárnap

Leprikón-arannyal vert át egy mugli üzletembert a varázsló

Hetek óta tartó körözés után a minisztériumi rendfenntartóknak végül sikerült kézre keríteniük Bryan McConell skót varázslót, aki több százezer fonttal (mugli pénz – a szerk.) verte át egy mugli vállalat tulajdonosát, mégpedig nem is akárhogyan. Mr. McConell ugyanis leprikón arannyal fizetett a férfinak, miután rendelést adott le nála egy ház építésére. Szegény mugli férfi pár órával az arany kézhez kapása után kétségbeesetten kezdte keresni a fizetséget, ami addigra természetesen már réges-rég köddé vált. A férfi lopás gyanújával a mugli rendőrséghez fordult, azonban egy beépített varázsló azonnal rájött, hogy mi történt valójában, és értesítette a Minisztérium varázsbűn-megelőzési osztályát.



A mugli férfi memóriáját törölték, így nem emlékszik semmiféle megrendelésre, azonban Mr. McConell-t így is kötelezték a tatozása kifizetésére, melynek nagy része a Minisztériumhoz került.

A Minisztérium kiadott egy közleményt, melyben óva intenek mindenkit a leprikón-arannyal való visszaélésektől, akár varázsló, akár mugli a célszemély, illetve fokozott figyelemre szólítanak fel ezzel kapcsolatban.

Írta: Ercon Black (Solaris)

0 comments:

Megjegyzés küldése