Pages

2018. január 11., csütörtök

Újévi segítség

Az újév a fogadalmakról szól, amiket kisebb-nagyobb sikerekkel megpróbálunk betartani.  Szerencsénkre idén is piacra dobnak a napokban olyan termékeket, amelyek segítségünkre lehetnek.
A diákok között némileg elterjed „idén többet fogok tanulni” ígéretben segít mindenkinek a Nefeledd gömb egy tovább fejlesztett verziója. Habár kézbe sem foghattam, de pár dolgot azért elmondtak róla nekem. Az egyik legszembe tűnőbb változtatás az lesz, hogy az eddig marokkő nagyságú gömb ezentúl kisebb méretben is elérhető lesz, főleg a lányoknak kedvezve, akár nyakláncként is hordani lehet majd. A másik, ami már a működését illeti, hogy nem csak színekkel jelez majd, hanem csilingeléssel is. Bár arról, hogy ez vajon megmondja e, mi az amit elfelejtettünk, nem kaptam választ.

„Nem átkozok meg többet a testvérem” – igen, akinek testvére van, tudja milyen jó is egy kiadós veszekedés, mikor a szülők már nem is a gyermekeiket, hanem a házukat féltik. Erre találták fel a nyúzható arcos labdát. Ez a termék valójában nem újdonság, valamiért mégis csak most kapták fel nagyon. A játék lényege, hogy egy egyszerű varázslattal az adott személy arcát varázsoljuk a labdára, amivel utána azt tehetünk, amit akarunk – szó szerint. A címke szerint ellenálló átkoknak, ütésnek, püffölésnek, szúrásnak, melegnek és hidegnek és remélhetőleg mindentől, amit csak ki lehet találni.

Természetesen, ezeken kívül még sok hasznos – vagy inkább pont nem hasznos – dologra bukkanhat mindenki, ha ellátogat egy-egy boltba a varézsnegyedekben az elkövetkezendő pár hétben.

Írta: Rion Hyland - Solaris

0 comments:

Megjegyzés küldése