Pages

2018. február 4., vasárnap

Animágia, mint iskolai tantárgy?

Múlt héten került megrendezésre Angliában a Mágiaügyi Minisztérium havi javaslati gyűlése, melynek keretein belül a Minisztériumtól független varázslók és boszorkányok ötleteit és felvetéseit vitatják meg az osztályok vezetői. Minden hónapban egy, előre kiválasztott és ellenőrzött javaslat került terítékre. 
Az idei első gyűlésen a Varázslény Felügyeleti Főosztály munkatársai várták az ötletet, melyet Maggie Sobb, egy manchesteri boszorkány vetett fel: Miss Sobb véleménye szerint ugyanis szükséges lenne bevezetni az iskolákban az animágia tanulását, mint szabadon választható tantárgyat, melyet negyedik évtől kezdve tanulhatnának a diákok. Felvetését azzal indokolta, hogy az utóbbi tizenöt évben vészesen megnőtt az illegálisan animágiát tanuló fiatalok száma, mely erősen veszélyezteti mind az ő életüket, mind a környezetükben élőkét. 

Ez a különleges tudomány, amennyiben nem megfelelően sajátítják el, az elvégzője megcsonkulásához, vagy akár halálához is vezethet. Csak 2017 utolsó pár hónapjában nagyjából tíz fiatal szenvedett balesetet illegális animágia tanulása közben.



Miss Sobb testvére ilyen módon vesztette el egyik lábát még fiatalkorában, és az asszony azóta azért küzd, hogy másokkal ez ne történhessen meg. Javaslatát a „megfontolandó” kategóriába helyezték, ami annyit tesz, hogy később újra fogják tárgyalni az ügyet az oktatásért felelős vezetőkkel egyetemben. 

Ha a javaslat minden szitán átmegy, akkor akár tíz éven belül bevezethetik az animágia tanulását az iskolákban. 

Írta: Ercon Black (Solaris)

0 comments:

Megjegyzés küldése